неделя, 25 юни 2023 г.

Не губи вяра в Доброто и в хората, Алиса! Нито в доброто у хората!...

сн. Pinterest 
 



Алиса приседна на едно повалено дърво, без да може да откъсне поглед от случващото се. После зарови ръце в косата си и почти простена:

- Наистина ли, хората са толкова безсърдечни!?...


Лудият Шапкар приседна тихо до нея и я обгърна бащински с ръка, през раменете:


- Хората са такива, каквито са Алиса. Не ги съди! Човешката душа е вечно бойно поле между божествената ни същност и човешката ни природа. Бог винаги протяга ръка към нас, но наш остава избора дали, да я поемем или не... И човешката природа все по-често взема връх над Човечността!


Въпреки това, аз продължавам, да се опитвам, да остана оптимист, - сякаш разминаваше на глас Шапкара, - но хората започват все по-често, да ми показват, че не смеха и чувството за хумор са единственото, нито най-важното, което ги отличава от животните!... Далеч не толкова лицеприятни качества като лицемерие, коварство, завист и алчност излизат на преден план и вземат връх над мислите и действията им!


- Но ти не губи вяра в Доброто и в хората, Алиса! Нито в доброто у хората!... Продължаеай, да се грижиш за него и да го отглеждаш в себе си! И продължавай, да го раздаваш!...

И то, макар и не винаги, ще се връща обратно при теб! Това е пътят. 


🎩"Рошавите мисли, 

на Лудият Шапкар 🧤

Няма коментари:

Публикуване на коментар

В НАВЕЧЕРИЕТО НА ВЪЗКРЕСЕНИЕ

сн. Internet С премъдрост Бог създаде ни от кал, за да сме тясно свързани с Земята.  Даде ни избор, свобода, но не морал...  Пожертва син, д...