петък, 9 октомври 2020 г.

Има надежда за бъдещото поколение!💖⚓

   Има надежда за бъдещото поколение!💖⚓



    Всъщност, винаги я е имало!

 - Ако възпитаваме децата си, без да ги обременяваме със собствените си предразсъдъци, стереотипи и предупреждения.

 - Ако не ги товарим със собствените си неосъществени амбиции и най-вече, със страховете си!...

 - Ако скрити зад благовидният предлог, че са им нужни граници, не се опитваме, да натъпчем мирогледа им в изпомачканата и отдавна износена миниатюрна кутийка, на личната си гледна точка.

 - Ако не ги товарим с непотвърдените си убеждения и комплекси.

    Защото, ако има някой с наистина широк мироглед, това са децата. Е не в онзи смисъл, в който го разбираме ние, възрастните! А в смисъл, че съзнанието и сърцето им са винаги отворени за всичко, дори за новото и непознатото! (Може би, за него най-вече.) 



    Те са спонтанни и любопитни. Те искат да знаят и са готови да приемат без предупреждения, всяка гледна точка и обяснение. Готови са без притеснение, да попитат, когато не знаят,... да изкажат собственото си мнение и... да действат, без задни мисли.



    Беше на поредното монтиране на комбинирана люлка за деца СЪС и БЕЗ специфични потребности на Проекта "Различните" деца на България"  и инициативата "Да играем заедно"  на "Игликина поляна". Децата не бяха от нашето мероприятие. Навярно бяха от някои от няколкото рожденни дни, които се провеждаха паралелно!...



    Останах очарован от двете прекрасни момиченца, с красивите имена Радост и Димана, които съвсем спонтанно, сами дойдоха и изявиха желание, да люлеят Деян. Бяха изключително внимателни и веднага реагираха, ако ги помоля, да люлеят по-леко!

    Беше наистина очарователно! 💖 

    Те бяха живото доказателство, за детската спонтанна непредубеденост и чистосърдечност! 💖

     И както казва Ани - Инициатор на проекта : "Именно в такива моменти се убеждаваш, че това което правиш ИМА СМИСЪЛ! 💖

     Дано и все повече от нас - възрасните разберат , че  има какво да научат от децата! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДЕТЕТО Е НЕВИННО МАЛКО ПТИЧЕ...

Детето е невинно малко птиче, ала не се страхува от високото. Знам колко много, много го обичаш! Попътен вятър ти в крилете му бъди! Задай п...