вторник, 8 декември 2020 г.

За Различното Нормално и Нормалното Различно

 ЗА ПЕПЕРУДИТЕ🦋 И ХОРАТА


Очите се отварят, едва когато сме готови да отворим умът и сърцето си! Или поне второто!... 

Знаете ли, че в момента съществуват около 24 хиляди вида пеперуди. И украсата на ВСЯКА ЕДНА от тях е уникална?... 

А знаете ли, че в ЕДИН ЕДИНСТВЕН кубичен сантиметър сняг има над 350 млн. снежинки?... И нито една от тях, НЕ се повтаря!?...

А знаете ли, че според учените, люлката на Човечеството е Африка и бялата раса е всъщност, мутация при преселението на древните ни праотци, на "Стария" континент преди около 20 000 и 50 000г. 

Всъщност учените постулират, че всички хора са приблизително 99,5% генетично идентични, а според изследователите от "Пен Стейт “, за избелването на кожата е отговорна една новооткрита миниатюрна мутация, свързана с промяна на само една единствена връзка от 3.1 млрд буквеният генетичен код на човека(“Поуст”) .


Сините очи, всъщност също са мутация на гена HERC2, преди около 10 000 г....

Мога да изреждам и още... и още... 


Защо ви пиша всичко това, ли !?...


Защото на никой не му е хрумнало, да  раздели пеперудите🦋, на НОРМАЛНИ и НЕнормални. Просто са обогатили класификатора на тяхното биоразнообразие!


... Нито Снежинките.. Представяте ли си, как изглежда една "Патологична" Снежинка!?❄


Въпреки, че сме мутирала "издънка", на африканската раса, в процеса на Човешката адаптация, не само на никой ни най-малко не му е хрумнало, да се възприема като НЕнормален, но и има достатъчно останали примери в историята, за драстична дискриминация и насилие, на расов принцип, базиран на извратено разбиране, за превъзходство!...


Тогава, кое точно (по дяволите) ни дава право, да съдим кое е "нормално" и кое НЕ, на какъвто и да било друг признак, на различие!? 

Има толкова много дребни неща, по-които се различаваме и можем да превърнем всяко едно от тях,в достатъчно основание, да себеутвърждаваме себе си, онищесвявайки Другия.

Прави ли ни обаче наистина това моментно удовлетворение, това компенсаторно илюзорно чувство за превъзходство, по-добри или по-силни!?

Не е ли истинската сила в това, да приекек себе си и Другия, в нашата цялост,с всичките си несъвършенства и недостатъци!? Да се фокусираме не върху онова което ни различава, а да се обедним около това, по което си приличаме.

Защото само когато заобичаме себе си такива, каквито сме, само тогава можем да приемем и заобичаме и Уникалното в Другия.

Природата, в безкрайната премъдрост и въображение е създала единство от безкрайно динамично променящо се разнообразие. С какво право ние съдим, кое Различно е "нормално" и кое Различно е  Абмормно, според микроскопичната кутийка на тесногръдият ни късоглед мироглед!?...

Просто, помислете!

Ако ви е трудно, да погледнете на нещо под различен ъгъл, провайте следното!

Всеки от нас, има две очи.

Закрийте последователно ВСЯКО ЕДНО от тях и огледайте добре ситуацията, с другото око!... След това, я огледайте отново, с двете! Ако отново, не виждате разликите!...

Просто трябва, да тренирате повече! ;)

Но не прекалявайте с вторачването!

Защото Живота ни е мимолетен! Като махване с крила на пеперуда 🦋! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДЕТЕТО Е НЕВИННО МАЛКО ПТИЧЕ...

Детето е невинно малко птиче, ала не се страхува от високото. Знам колко много, много го обичаш! Попътен вятър ти в крилете му бъди! Задай п...