понеделник, 1 ноември 2021 г.

Клиф Деврис и неговото традиционно гмуркаме

 


Клиф Деврис (роден на 30 октомври 1973 г.) е треньор по гмуркане в Рочестърския технологичен институт и оцелял от рак.  Той придоби слава през 2016 и 2017 г. в резултат на медийно отразяване и вирусно видео, на което се гмурка от 3-метрова дъска, докато е парализиран.

Кариера

 Гмуркане

Клиф Деврис е американски гмуркач, Клиф беше двукратен шампион на Секция V и шампион на Empire State Games.

 Коучинг

Клиф Деврис е диагностициран с рак на мозъка през 1995 г.

Клиф Деврис стои край басейна, докато се гмурка студент от RIT

 Започва треньорската си кариера в Monroe Community College, служейки като основател на дайв клуб Mavericks.

 През 1999 г. Деврис започва първата си работа като треньор по гмуркане за Tigers на Рочестърския технологичен институт (RIT). След като взе тригодишна пауза, той се върна на същата позиция през 2005 г.

 Деврис е треньор на няколко All-American. Той обучава Натали Снайдер, която стана първата жена в гмуркане на RIT през 2016 г. Той също така тренира всички американски водолази Куин Донахоу и Мат Джоузеф спечели всички американски отличия през 2007 и 2008 г. През 2011 г. Upper Con New York State Athletic Diver of годината Евън Уенд. През 2013 г. той беше ментор на евентуалния All-American John Tellgren. През 2014 г. Мат ДеПало спечели отличия за същата титла.

 След престоя си в MCC и RIT, Деврис става треньор по гмуркане в университета в Рочестър.

 Крис Деврис е спечелил осем шампионата на конференцията и е обявен за треньор на годината по атлетическа конференция на щата Горен Ню Йорк през 2000, 2002, 2007, 2008 и 2011 г.

 Освен че е треньор по гмуркане, Деврис е и директор на Upstate New York Diving, най-големият водолазен клуб в Ню Йорк.

 През 2006 г. той основава Upstate New York Diving, която в момента е най-голямата програма за гмуркане в щата Ню Йорк.

 Той беше обявен за треньор на годината по гмуркане на щатската атлетическа конференция в Горен Ню Йорк шест пъти, докато беше треньор в RIT, последно през 2016 г. През 2018 г. той беше първият треньор по гмуркане, получил наградата на Richard E. Steadman от колежа по плуване и гмуркане Асоциацията на треньорите на Америка. [13]

 Образование

 Първоначално Клиф Деврис ходи на училище в университета в Кентъки, където се гмурка на ниво I дивизия. Той обаче напусна училище само след един семестър, след като изпита огромна болка в рамото; беше до точка, в която не можеше да вдигне дясната си ръка над главата си. По-късно стана известно, че нараняванията му са резултат от тумор, открит в мозъка му.

 Въпреки това, когато е треньор в Рочестърския технологичен институт, той се записва като студент. По време на мандата си той получава бакалавърска степен по счетоводство през 2002 г. Следващата година получава своя CPA.

 Личен живот

 Мозъчен тумор

 През март 1995 г. Клиф Деврис е диагностициран с мозъчен тумор; той беше описан като дълъг 6 инча. Той претърпя успешна 13-часова операция, за да бъде отстранен. Туморът обаче го остави парализиран от дясната страна от врата надолу.

 След месеци упорита работа той си възвърна използването на лявата страна.

 Всяка година на рождения си ден, 30 октомври, той се гмурка в басейн от дъска за скачане. Едно от неговите гмуркания от 3-метрова дъска за гмуркане стана вирусно през ноември 2017 г.

 Във видео интервю той каза следното:

 Да бъда около гмуркането винаги е било вид подкрепа и чудесен вид терапия за мен. Така че просто да си в басейн, да си в прекрасно съоръжение като това е вълнуващо и вълнуващо.

Той е изцяло подкрепян от съпругата си Стефани и четирите си деца. Синът му Кори, който му помогна да се изкачи по стълбите и да го държи стабилен преди гмуркането. Дъщеря му Грейс го аплодира край басейна.

 През март 2020 г. филмът на ESPN E:60 2019 „Cliff Diving“ за Деврис беше номиниран за спортна награда Еми от Националната академия за телевизионни изкуства и науки. Историята, изобразяваща годишното гмуркане за рождения ден на Devries от 3-метровия трамплин в Judson Pool на RIT, е една от петте функции, които се разглеждат за „Outstanding Long Feature“.

Традиционното ежегодно гмуркаме ма Крис, по случай рождения му ден, който преди няколко дни навърши 48години


 Източник снимки и текст: everipedia.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар

В НАВЕЧЕРИЕТО НА ВЪЗКРЕСЕНИЕ

сн. Internet С премъдрост Бог създаде ни от кал, за да сме тясно свързани с Земята.  Даде ни избор, свобода, но не морал...  Пожертва син, д...