понеделник, 7 август 2023 г.

Въпреки всичко , грей и огрявай! Но помни, че не можеш, да огрееш всички!...

 

Сн. Pinterest 

- Но, нали всички хора имат нужда от светлина и топлина в живота си!?

 Алиса гледаше палавите огнени езици излизащи от огнището, които сякаш се опитвага, да близнат нощното небе и запленяващият танц на искеите над тях, всяка от които намираше своя собствен път и причудлива хореография, извисявайки се към звездите. Сякаш искаше, да се присъедини към тях. 

 - Мило дете, живота обикновено се заражда в мрак. Но е резултат от топлината на любовта и без тази топлина и без светлина, не може, да съществува. - почти прошепна Лудият Шапкар. Сякаш не искаше, да изплаши танцуващите огнени искри във тяхното свещенодействие.

Живота ни е, като пламъче на свещ - даден ни е само веднъж! - продължи той. 

Можем, да използваме дарът на живота, който ни е даден или за да осветим собственият си път и да стоплим хората, които обичаме, или ще изгорим, за да стоплим другите. Кой път ще изберем е въпрос на личен избор, за всеки от нас!... Помни обаче, че осветявайки собственият си път, разпръскваме мрака и за всички хора, които срещаме по него!... Но това не може, да стане ако само мъждукаме... Огън, който само тлее, не топли и не свети. Но огън който гори силно, няма как да гори прекалено дълго! 

Въпреки всичко , грей и огрявай! 

Но помни, че не можеш, да огрееш всички!...


Из 🎩"Рошавите мисли, 

на Лудия Шапкар" 🧤

Няма коментари:

Публикуване на коментар

В НАВЕЧЕРИЕТО НА ВЪЗКРЕСЕНИЕ

сн. Internet С премъдрост Бог създаде ни от кал, за да сме тясно свързани с Земята.  Даде ни избор, свобода, но не морал...  Пожертва син, д...