четвъртък, 3 октомври 2019 г.

За отразеният блясък на диамантите и истинската искра, на въглена!

На всички,които обичат да подреждат хората в кутийки и да им слагат етикети "Нормален"и"Различен"искам да напомня,че диамантът и въгленът са с еднаква структура!Въпреки, че на пръв погледе, нямат нищо общо.

И двете са "кристали", които не се вписват в рамките на "нормата"!Просто ги оценяваме по различен начин!

Същото е и с гениалността и "лудостта"!..(Естествено, не говоря за онази лудост, която вярва в своята гениалност, а за набедената такава, която прибързано определяме като такава, само защото не притежаваме нужните компетенции, желание и търпение, да разберем нейната същност. )Възхваляваме обаче Геният, само поради факта, че въпреки, че малко са очите наистина способни да го рапознаят и още по-малко са ръцете, способни да го "шлифоват" така, че да заблести! Той , обикновено, все пак успява, да покаже своя блясък!
Казват, че диаманта е просто въглен, който достатъчно добре се е преборил със стреса!
За това, аз бих добавил - Диамантът е въглен, който НЕ е повярвал, на онези, които са се опитали да му сложат етикет и да му казват, какво Е и какво ТРЯБВА да бъде!
Повярвал е, че е нещо повече от обикновен "блясък". Въглен, който благодарение на всеки външен натиск е станал достатъчно твърд, за да устои!...
При хората обаче, за разлика от диамантите, всяка получена драскотина вдига, а не смъква карата.
Друго обаче ще ви питам, дами и господа естети!
Колко от вас, са готови да умрат от студ в диамантен дворец, сред блясък и разкош!?
Само защото нямат въгленче, което да ги стопли!
ВСЯКО НЕЩО в живота има своя ЦЕЛ и СМИСЪЛ!
И това че не притежаваме очи, сърце и знание, да ги видим, не ни дава правото на съдници!
Казват, че диаманта е просто въглен, който достатъчно добре се е преборил със стреса!Аз бих добавил - Диамантът е въглен, който НЕ е повярвал, на онези, които са се опитали да му сложат етикет и да му казват, какво Е и какво ТРЯБВА да бъде!Повярвал е, че е нещо повече от обикновен "блясък". Въглен, който благодарение на всеки външен натиск е станал достатъчно твърд, за да устои!...При хората обаче, за разлика от диамантите, всяка получена драскотина вдига, а не смъква карата.Друго обаче ще ви питам, дами и господа естети!Колко от вас, са готови да умрат от студ в диамантен дворец, сред блясък и разкош!?Само защото нямат въгленче, което да ги стопли!ВСЯКО НЕЩО в живота има своя ЦЕЛ и СМИСЪЛ!И това че не притежаваме очи, сърце и знание, да ги видим, не ни дава правото на съдници!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

В НАВЕЧЕРИЕТО НА ВЪЗКРЕСЕНИЕ

сн. Internet С премъдрост Бог създаде ни от кал, за да сме тясно свързани с Земята.  Даде ни избор, свобода, но не морал...  Пожертва син, д...