четвъртък, 2 април 2020 г.

За живота в социална изолация - Размисли "под карантина"

сникка: spodeli.com

Скъпи приятели,

Днес, повече от всякога имаме време и уникалната възможност за размисъл върху собственият си живот и живота на хората около нас и да преосмислим отношението си, спрямо тях и взаимоотношенията помежду ни.
Дали и как ще го направим, зависи изцяло от нас!

Имайте малко търпение!
И след няколко седмици спазване на карантина с вашите деца, ще придобиете бегла представа, как живеят децата в аутистичния спектър или с ХАДВ и техните семействата, или децата с двигателни проблеми (поради недостъпността на средата). А за тях, това не е прецедент, а начин на живот! ❤ 

                        *

Споделено от Андрей Шевченко - логопед и дефектолог

# Винаги вкъщи
" Не отидох на обучение днес, училището въведе карантина.  Направих си чай к се заех с обчайните неща, чета, чета и пиша.  Не изпитвах никакъв стрес, нищо не ме изненада по този въпрос.  И тогава се замислих колко е познато на хората с увреждания и техните семейства да живеят в „карантинно“ състояние.

Повечето от моите приятели с увреждания също винаги седят вкъщи заради "непристъпната" среда.  Родителите на тези хора също гледат децата си у дома (въпреки че детето може да е на двадесет и четиридесет години).
Точно сега, като цяло светът може да се почувства в ситуация на хората с увреждане.

И бих искал да призова хората да се замислят и наистина да се постараят да поставят на мястото на онези хора, които поради физическите си ограничения не могат да напуснат домовете си.
Бих искал да си запишете услугите, които сега стават най-популярни (като доставка на храна или безплатно уеб кино), за хора с увреждания. 
В крайна сметка, те СА # Винаги вкъщи.

Искам също да насърча хората с увреждания да споделят своите тайни "лайфхакове" и истории за живота "между четири стени" под този хаштаг.

Сега е моментът, в който ще можем да предадем на хората позицията си.

Излязохме с тази акция заедно с Политехническия музей в Москва и съветите за достъпност в музея, чийто член съм.  Бих искал да бъда подкрепен от възможно най-много хора, тъй като това ще помогне да се използва информационният шум за доброто.
Ако сте човек с увреждане и сте изпитали изолация поради недостъпна среда и услуги, споделете вашите истории!  Ще бъде чудесно, ако говорите за това какъв вид хакове сте придобили като част от такава изолация - това вече може да бъде полезно, включително и за хора без увреждания."
                             *
Подобна инициатива, би била много полезна и у нас!!! ❤

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ТИ ПОВИКАЙ МЕ ТИХО ПО ИМЕ

( На тази, която винаги разпалва огъня в мен!)  Ти повикай ме тихо по име и не спирай с копнеж, да ме чакаш! Ще се върна, дори след години, ...