сряда, 11 ноември 2020 г.

СВОБОДАТА БАТ' ГАНЧО НЕ Е НА ВЪРХА НА КОПИЕТО, А НА ДРУГОТО БЛЮДО НА ВЕЗНАТА НА САМОСЪЗНАНИЕТО, ЛИЧНАТА ОТГОВОРНОСТ И МОРАЛ!

Свикнахме, да хейтим и роптаем. 

Роптаем срещу мерките!

Роптаем, срещу ограниченията, натиска и контрола!...

А продължаваме, да живеем като безсмъртни! Без отговорност и мисъл, за собственото си и на значимите в живота ни хора здраве... (А за непознатите, да не говорим!...) 

Не мога , да не ви споделя няколко случая от живия живот, които се случиха през последните седмици и сериозно ме възмутиха! 


- На детската площадка сме. Децата играят и се забавляват. Колкото и да контролираш деца между 1-3години, не можеш да ги накараш да спазват постоянно мерките и ограниченията! Никой до сега, не е постигнал това!...


Идва майка на едно от децата на площадката, играещо безконтролно с присъстващият там само тялом баща. Майката явно идва от родителска срещата в ДГ. (Дочута неволно част от разгивор:" от къде на къде, ще каранринират децата ни от групата, ами те само две до сега са болни от Корона вирус!?"... )


- Случай от клиниката, в която водим за рехабилитация сина ни. Пациентите там са две основни групи: Деца с двигателни дефицити (много от които не са ваксинирани, тъй като зс тях, не е задължително) и 2гр - инсултни и инфарктни хора над 60г....

Дочута част от разговор на жена от втората група: "... Че защо да им казвам, че леля ти е болна от Covid, тя си е у нас, а аз съм тук и съм си добре! Защо трябва да си отменям пътеката!?

Нали ако нещо стане, тука има лекари!? ..."


Случай 3 - в закусвалнята, съпругата ми чака на опашката заедно с двете ни деца, тъй като е сама и няма на кого да ги остави. Шефа на закусвалнята, към явно познат клиент, на опашката, точно зад нея: "  Ти какво, по нашият край? (Човекът явно не е от града. ). Отговор: Дойдох да си направя тест за Covid, че жената и тъщата са положителни и са под карантина и докато чЕкам резултата, дойдох, да хапна тука, че съм излязал от работа.

Естествено, човекът е без маска, защото в заведенията за хранене, не са задължителни, а и не се престарава изобщо, да спазва дистанция! ( 'ми че той докато няма излязъл резултат, практически " не е болен"!?.. Защо трябва да пази околните?) 


Случай 4 - Бабата е на детската площадка до вкъщи и люлее малкият ми син, който е на 1,9г на люлките, докато съпругата ми слезе.

Трима тийнове на по 15-17г, във видимо не съвсем адекватно състояние влизат на площадката и също започват да се люлеят, без да създават проблеми. Тел. на единият звъни и вероятно някой го пита, къде е. Отговорът е:" Ами тука сме, на площадката... Нали, не сме на училище, заради карантината! Че имаме в класа болни от Крона вирус !?... Ама, малко сме се надрусали!!!..." 


И това са само няколко от случаите,

за последните няколко седмици!


Скъпи приятели,

Не става въпрос, дали има или няма конспирация около Корона вируса, нито доколко са адекватни мерките и кой, за  какво ги използва!!..

Факт е, че Вирус има.

Не е важно каква е статистиката наистина. Нито, дали и доколко самият вирус е смъртоносен!


Факт е, обаче че този вирус допринася и за летален край!


Имам и познати, които са го преболедували леко или дори безсимптомно.... Но имам и няколко, които починаха в следствие усложненията около него!


За това, МНОГО ВИ МОЛЯ,


НЕ ИЗПАДАЙТЕ В ПАНИКА,


НО ПАЗЕТЕ СЕБЕ СИ, ЛЮБИМИТЕ СИ ХОРА И


НЕПОЗНАТИТЕ, С КОИТО ИМАТЕ КОНТАКТ!


Много хора, не искат да проумеят, че свободата, да правиш избори и да вземаш решения, изисква достатъчна доза самосъзнание, самоконтрол, лична отговорност и уважрние, към останалите. 

Защото само, когато ВСЕКИ ОТ НАС, поеме личната си отговорност на сериозно и спрем да живеем като безсмъртни, има шанс, да сведем до минимум лошите новини! 💖

ПАЗЕТЕ СЕ! 💖 ОБИЧАМЕ ВИ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ЗА ДОСТЪПНОСТТА У НАС И НАВЪН

  Като говорим за свобода на придвижване и достъпна среда, тук в Кавала, на по-малко от 400 км от София нещата са правени с много повече мис...