вторник, 12 януари 2021 г.

Моля, НЕ ИГРАЙТЕ С КУЧЕТАТА-ВОДАЧИ !!! - Нещо, което ТРЯБВА, ДА ЗАПОМНИТЕ !!!


 


Нещо ВАЖНО, 

което задържително трябва да се прочете и да се обясни на децата така, че ДА ГО ЗАПОМНЯТ!

КУЧЕТАТА - ВОДАЧИ, НЕ СА ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ !!!

Те НЕ са изведени просто "на разходка", да потичат и поиграят или, да "напоят" някое дръвче...

Те имат ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОТГОВОРНАТА РАБОТА, да помагат на човек със "специфични нужди" от подкрепа и трябва да са напълно фокусирани върху тази си отговорност!

Защото до много голяма степен, съхранението на здравето и безопасността на "техният Човек", без значение, дали той е незрящ, човек с двигателни или други проблеми, зависи от тяхната оптимална концентрация и отдаденост на тази своя дейност като ВОДАЧИ. 




Прочетено и споделено !!!    

"Здравейте на всички,дано не ви досадя,но ще ви пусна едно четиво,много интересно и полезно. 

Малката днес се контузи жестоко,след като две момченца с родителите си закачиха кучето й..и то се разсея. Замислих се,че хората не се образоват достатъчно по тази тема,децата разбира се,не бяха виновни,защото просто не са запознати..но мисля,че е очевидно,че такова куче не трябва да се закача...реакция на родителите-никаква...

Замислих се,че би било полезно всеки да научи най-елементарните действия,когато срещне на улицата куче-водач,особено на дете,защото детето е слабо,и при евентуална реакция на кучето,не може да го задържи.

Това са някои,от най-важните неща:


Моля, не галете кучето, защото това отвлича вниманието му от неговата отговорна работа. Не викайте кучето при себе си, защото трябва да бъде неотлъчно до човекът,който му е поверен. Моля, като сте на светофар, съобщете на човека, когато се появи зелената светлина, защото кучето не различава цветовете.При възможност,освободете пътя, за да стигнат по-сигурно до своята цел. Моля, задръжте при себе си вашия домашен любимец, защото, когато кучето е на работа, няма време за игри. Моля, не се плашете и не се стряскайте. Спазвайте правилника за движение, за да не застрашавате кучето,стопанина и самите себе си. 


Моля, не се плашете от кучето-водач. Можете да го познаете по специалния повод, който носи на гърба си.


Четете,образовайте се,научете и децата си,едно такова нелепо поведение към детето и кучето,може да коства много.

Няма да коментирам и поведението на повечето родители.....то е плачевно!

Благодаря на всички и хубав ден!"

От Интернет

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ТИ ПОВИКАЙ МЕ ТИХО ПО ИМЕ

( На тази, която винаги разпалва огъня в мен!)  Ти повикай ме тихо по име и не спирай с копнеж, да ме чакаш! Ще се върна, дори след години, ...