понеделник, 10 януари 2022 г.

Ник Сантонастасо не познава границите - вдъхновяващият 22-годишен културист, с когото Дуейн „Скалата“ Джонсън поиска да се срещне


Ник Сантонастасо (Nick Santonastasso) - на практика няма ръце и крака, но не се отказва от тренировките.

Въпреки всичко, духът му е несломим.

Той е "по-здраво стъпил на земята" от мнозина други и мотивира останалите хора, да живеят ❗💞

 Той е предприемач, културист, модел и интернет сензация.  22-годишният младеж също е вдъхновяващ мотивационен оратор, който се качва на сцената на 19-ата годишна среща на върха за глобални младежки лидери на Фондация Тони Робинс и се срещна със самия милионер. 

През септември 2018 той говори на сцената на срещата на върха на Pendulum заедно с лидери като Дийпак Чопра, Стив Форбс и Сузи Уелч.

 Такава кариера би била трудна за изграждане за всеки, но предлага специални предизвикателства за Сантонастасо.  Той е роден със синдром на Ханхарт, рядко заболяване, което не позволява на крайниците му да растат напълно.  Той е роден с една ръка  със само един развит пръст и без крака.  

Това състояние обаче не пречи на Сантонастасо да живее пълноценно.  Казва, че дължи успеха си на това просто мото, което му помогна да преодолее провала и съмнението: „Не може, а как“.

"Повечето хора започват с „не мога“. Вместо това погледнете ситуацията, поемете дълбоко въздух и кажете: „Добре, как ще превъзмогна това?  Как ще преодолея тази бариера?", казва Сантонастасо пред CNBC Make It.

Когато пораства, родителите на Сантонастасо искат той да бъде възможно най-независим.


 
Сн. Instagram

Сантонастасо същи преживява своята екзистенциална криза, някъде
между средното си образование и гимназията. „Бях депресиран и ми беше толкова неудобно в кожата си“, казва той. "Не исках да живея повече в това тяло."

 Тогава Сантонастасо казва, че осъзнава: "Трябва да направя нещо, трябва да бъда част от екип или извънкласна дейност. Трябва да бъда част от нещо, което ще ме издигне."

Той прави нещо повече, като се присъединява към брат си и приятелите си към отбора по борба през втората година на гимназията. Да играеш" безопасно" в неговото състоянуе, само една частично развита ръка е трудно решение, но до последната година трудът му се отплаща и той влиза в представителния отбор на своята гимназия.



 „През последната година осъзнах, че съм поставен на тази земя по този начин, за да бъда пример, да покажа на хората на какво наистина са способни“, казва Сантонастасо.

 Приблизително по същото време Сантонастасо започна да увеличава последователите си онлайн със своите шеги във вече несъществуващия сайт за видео в социалните медии Vine, които стаеят вирусни.
Чувството му за хумор и способността, да се смее над себе си и своето положение, прави ладежа интернет сензация. Компилациите от неговите видеоклипове във Vine вече имат стотици хиляди гледания в YouTube и той е натрупал близо половин милион последователи в Instagram.


 Сред феновете си, той открива дори някои от собствените си идоли
включително Дуейн "Скалата" Джонсън.

 Двамата се оказват, да тренират във един и същ фитнес - на City Athletic Club в Лас Вегас миналата година. И докато феновете се опитват да говорят с Джонсън, Скалата поиска да се срещне със Сантонастасо и по-късно публикува снимка на двамата заедно в своята емисия в Instagram.

 "[Сантонастасо] е роден с една ръка и без крака. В съзнанието му няма нищо, което да не може да направи... и той е прав. Той е прав, защото прави всичко, което реши", каза Джонсън. „Продължавай да съкрушаваш живота, мой човек, и да вдъхновяваш всички около теб. И ти благодаря, че помогна да очертая моята гледна точка за живота още малко.“



 През последните няколко години Сантонастасо осъзнава, че иска наследството му да бъде нещо повече от онлайн комедия. Ето защо той се е насочил към културизма, моделирането и работи по предстоящата книга „Жертва на Виктор“.

 „Просто искам хората да гледат на света по различен начин“, казва Сантонастасо. „Мога да седя тук на този стол и да стена и да се оплаквам, че съм роден без крака и една ръка. Или мога да отида да направя нещо по въпроса. Мога да отида да направя нещо от него.“



 "Единствените ограничения, които имате, са тези, които си поставяте."

                                   Ник Сантонастасо


По материали от cnbc.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

В НАВЕЧЕРИЕТО НА ВЪЗКРЕСЕНИЕ

сн. Internet С премъдрост Бог създаде ни от кал, за да сме тясно свързани с Земята.  Даде ни избор, свобода, но не морал...  Пожертва син, д...