сряда, 25 май 2022 г.

Психотерапевтът пише философски мини-истории за момиче, в което всяка жена разпознава себе си


 Както каза писателката Дороти Паркър: „Един мъж, дори и да можеше да разбере какво мисли една жена, пак няма да повярва.  Но психотерапевтът от Санкт Петербург Аглая Датешидзе успява, да вмести всичко, което мисли една жена, в няколко реда.

 Bright Side подбира няколко иронични мини-истории, които ще ви помогнат да разберете себе си.

1.

 Живееше някога едно момиче.  Тя мечтаеше да се научи да танцува, но твърде бавно вървеше към целта си, защото беше мързелива.  Ставаше в 7 сутринта, събуждаше децата, водеше ги на училище и в детската градина, зареждаше съдомиялната, пускаше пералнята. После простираше, тичаше до магазина, сготвяше вечеря, поработваше малко, слушаше съпруга си вечер , проверяваше уроците на децата, прз нощта четеше книга и бършете пода.  

И тогава тя пропълзяваше до леглото и се оплакваше, че никога не е танцувала... Мързелива, какво да ви кажа!


 2.

 Живееше някога едно момиче.  Тя имаше много беден вътрешен свят, с тесен вход, като слот за жетон в турникет на метрото.  Нови хора можеха, да влязат там само ако им отрежеха ръцете, краката, а понякога дори и главите.

 И така, момичето отрязваше най-интересните места на някой човек и ги вкарваше в картината на вътрешния си свят. След тива седеше отегчена, защото всички хора са еднакви и няма с кого да говори.


 3.

 Живееха някога две момичета.  Едната имаше хубава рокля, изработена "серийно производство" в най-близката плетачна фабрика.  Тя беше я купила от павилион близо до училището.  А другата имаше рокля по поръчка, ушита по личен дизайн.  Тя беше платила скъпо за това.

 Първото момиче вярваше, че роклята по личен дизайн изглежда твърде неприлично, защото прекалено много подчертава фигурата.

 А другото момиче стоеше на балкона, слушаше морето и гледаше луната.


 4.

 Живееше някога едно момиче.  Тя нямаше нито срам, нито вина, нито съвест.  А всичко останало имаше.


5.

 Живееше някога едно момиче. Тя се мъчеле, да се отърве от депресия през цялото време. От работа, пак на работа, после спорт,... учене.. , както правят мъжете. Но един ден, докато тичаше, тя се подхлъзна и изпадна в депресия за дълго време. Лежала тя, лежала, отдъхнала си - "и се завърнала обратно, като художник. Оттогава това момиче не е бягала за никъде, а седи спокойно у дома си, в мир със себе си и рисува маслени картини.


 6.

 Живееше някога едно момиче. Тя мислеше, че управлява целия свят. Но се оказа, че тя просто се напряга, опитвайки се да контролира нещо, което не зависи от нея.


 7.

 Живееше някога едно момиче. И никой не си играеше с това момиче. Момичето беше много разстроено, докато не разбра, че самата тя не си играе с никого. И започна да го прави.


 8.

 Живееше някога едно момиче. Един ден тя беше уморена. Седи и мисли какво да прави.

 А понякога просто не е нужно да правите нищо.


 9.

Живееше някога едно момиче. Тя мислеше, че бяга от мъжете, от цвета и пеперудите... И тогава се оказа, че тя просто бяга.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

В НАВЕЧЕРИЕТО НА ВЪЗКРЕСЕНИЕ

сн. Internet С премъдрост Бог създаде ни от кал, за да сме тясно свързани с Земята.  Даде ни избор, свобода, но не морал...  Пожертва син, д...