петък, 7 юли 2023 г.

24 ФАКТА ЗА ЦЕЛУВКАТА, КОИТО МОЖЕ БИ НЕ ЗНАЕТЕ

 



Вчера отбелязахме Международният ден на целувката! 

Ако обичате да се целувате, ще бъдете здрави, обясняват лекарите. Бръчките на лицето ви ще намалеят, а продължителността на живота ще се увеличи поне с 5 години, показват последните научни изследвания по темата за целувките.


В рамките на различни изследвания учени са открили 16 любопитни факти за целувката. Те установили, че докато целуваме любимия човек, могат да се случат всевъзможни неща от движение - на мускулите до опасно повишаване на кръвното налягане, пише в. "Стампа".


 1. Гимнастика срещу бръчки


Целувката е по-мощно средство срещу бръчки от всеки крем. Докато се целувате, раздвижвате 29 от всички 34 лицеви мускули, затова тя е отлична профилактика срещу бръчки.


 2. Минерални соли


 По време на страстна целувка укрепва имунната система, а организмът ви ще се сдобие с полезни вещества като мазнини, минерални соли и протеини. Благодарение на нея получавате антитела, с които да се борите с болестите.


 3. Затворени или отворени очи


Около 66% от хората затварят очи, когато се целуват. Така е по-романтично, твърдят те. Останалите обаче искат да видят какъв е ефектът на целувката им. А това показва неувереността им.


 4. Брой на целувките преди брака


 Средностатистическата американка се целува 80 пъти, преди да сключи брак.


 5. Калории


 Целувката е ефикасно средство срещу затлъстяването. Романтичната и кратка целувка изгаря 3,2 калории, докато продължителната (поне 1 минута) топи над 26 калории. Учените установили, че ако всеки ден се целувате по 3 минути за година ще свалите 3 килограма и това без диети и изтощителни тренировки.


 6. Чувствителност


 Устните са 200 пъти по-чувствителни от пръстите на ръцете.


 7. Увеличаване на продължителността на

живота


 Мъжът, който всеки ден целува съпругата си преди да отиде на работа, живее с 5 години по-дълго от останалите, които не си Дават такъв труд.


 8. Кръвното налягане


 При целувка, която продължава 1,5 минути, кръвното налягане се повишава, увеличава се и броят на хормоните в кръвта.


 9. Френска целувка


 Според французите целувката с език и устни е "съюз на душите".


 10. Ескимосите също се целуват


Не е истина, че ескимосите само търкат носовете си. Те също се целуват, помирисват се един друг, духват въздух един срещу друг и едва тогава допират носове и ги потъркват.


 11. Скромните японци


 Жителите на Япония никога не си позволяват да се целуват пред други хора. Дори младежите само докосват за секунда устните си.


 12. Наркотици


 Тялото на целуващите се хора произвежда вещества със свойства, подобни на наркотичните, които са 200 пъти по-силни от морфина.


 13. Стрес


 Учените са установили, че целувката ни помага, да се преборим със стреса. Ю


 14. През целия живот


 Приблизително 20160 секунди или две седмици от живота на човека минават в целувки.


 15. За минута


Целувката, продължила 60 секунди, изгаря 26 калории.


 16. Първа целувка


Повечето хора по света се целуват за пръв път горе-долу на 14-годишна възраст.


.

17. Тя е особено полезна при проблеми с белите дробове, тъй като, ако обикновено вдишваме около 20 пъти в минута, докато се целуваме, го правим три пъти по-често. По време на целувката мозъчните клетки се насищат с кислород, което увеличава способността за концентрация и подобрява паметта.


18. Адреналинът, който изпитваме, когато докосваме устните на срещуположния пол тонизира цялото тяло и подобрява настроението, пише БГНЕС. В тялото ни се произвежда вещество с наркотичен ефект 200 пъти по-силен от морфина.


19. Интересен факт е, че по време на целия си живот човек прекарва в целуване 20 160 секунди, което се равнява на изключително недостатъчните 4 минути и половина на година.


20.  Устните са 200 пъти по-чувствителни от пръстите на ръцете.


21.  66% от мъжете и жените затварят очите си, когато се целуват, а останалата част обичат да наблюдават партньора.


22.  Най-дългата целувка в света е продължила 30 часа, 59 минути и 27 секунди.


23.  Шимпанзетата, кучетата, конете и канадския таралеж също могат да се целуват.


24.  65% от хората наклоняват главата си надясно по време на целувка. Лекарите установили, че навика да навеждаш главата си в определена посока се сформира още по време на развитието на плода.


Обичайте се и се целувайте по-често ❗

💗💋💗




Няма коментари:

Публикуване на коментар

В НАВЕЧЕРИЕТО НА ВЪЗКРЕСЕНИЕ

сн. Internet С премъдрост Бог създаде ни от кал, за да сме тясно свързани с Земята.  Даде ни избор, свобода, но не морал...  Пожертва син, д...