вторник, 12 септември 2017 г.

„Приказният магичен свят на Морган” или докъде може да стигне един баща в любовта към детето си и стремежа си , да го направи щастливо


  През далечната 2010 година един американски баща на дете в аутистичният спектър мечтае като всеки любящ и грижовен баща, да види искрите на щастие в очите на своето дете. Дъщеря му Морган повече от всичко на света обича водата и водните збавления , и баща й Гордън прави всичко възможно , да сбъдне мечтата й . Уви, безуспешно. 
След като всичките му опити да заведе детето си в аквапарк завършват с провал, американецът от Тексас Гордън Хартмън прави невъзможното и построява увеселителен парк за дъщеря си.  
Морган е истинско вдъхновение за баща си в начинанието и за това парка носи нейното име. 

Така преди седем години в Тексас отваря врати първото в света място за забавления за хора с увреждания Morgan’s Wonderland . 


Всъщност, както казва самият Гордън Хартмън, това не е специален парк, а първият в света ултра-достъпен парк, в който гости от всички възрасти и без разлика на специфичните си способности могат да се намокрят и да се забавляват заедно. Когато общността отказва да приобщи  неговото "специално дете", Гордън, успява да "доведе планината при Мохамед" и приобщава Общността, към хората със специални потребности, без да има предразъдъци.
Това е един наистина прекрасен и вдъхновяващ пример, докъде може да стигне един решен на всичко за щастието на детето си родител. 
Тогава, защо се съмнявате, в собствените си сили и способности, да промените света?!....
Ето как се случва вълшвбната приказна история на Морган и нейният баща:  

Снимки:www.morganswonderland.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ТИ ПОВИКАЙ МЕ ТИХО ПО ИМЕ

( На тази, която винаги разпалва огъня в мен!)  Ти повикай ме тихо по име и не спирай с копнеж, да ме чакаш! Ще се върна, дори след години, ...