събота, 5 септември 2020 г.

В какво се превръщат мечтите


 Обикновено първите ни детски мечти си приличат. От начало, искаме, да приличаме на любимите ни Супергерои от приказките, комиксите и анимациите. Малко по-късно момченцата започват да мечтаят, да станат полицаи, пожарникари или други " супергерои от ежедневието", а момиченцата - принцеси, лекарки, учителки и т.н.(Всъщност, тъжната истина е, че май с времето професиите на лекарите и учителите избледняха и изгубиха тежест, отстъпвайки място на фолк певиците и плеймейтките.)

По-късно обаче, тези ранни детски мечти се заместват от други, далеч по конкретни, интимно-лични и реално възможни мечти, които до голяма степен ни определят като хора и дават насоката на живота ни!

За съжаление, някъде по житейският си път, точно когато трябва да ги превърнем в цели, много от нас се отказват от тези свои мечти, тъй като губят мотивация или увереност, в способността си да ги постигнат или пък губят смисъл за постигането им! Други ги продават, като ги пренасят в жертва на Мамона, на по-голямата сигурност или ги пренасят в жертва на нечии бляскави обещания за кариера! Така обаче, губейки мечтите си, губим част от себе си. Променяме се и променяме живота си!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДЕТЕТО Е НЕВИННО МАЛКО ПТИЧЕ...

Детето е невинно малко птиче, ала не се страхува от високото. Знам колко много, много го обичаш! Попътен вятър ти в крилете му бъди! Задай п...