сряда, 4 ноември 2020 г.

Firefly Upsee или историята на една майка, която искаше да помогне на детето си с церебрална парализа да ходи, а даде надежда на хиляди родители с деца, като него!

 

Сбруята за тандемно ходене, наречена Firefly Upsee, помага на децата с церебрална парализа да ходят по-лесно, като същеверменно облекчава изключително много и техните родители. 

Всеки родител на дете с двигателни дефицити, особено на дацата с Церебрална парализа знае, как се отразява натоварването, когато водим детето да ходи, върху гърба, раменете и кръста, на родителя, който го подкрепя.

Upsee е измислена от една израелска майка, чийто син страда от церебрална парализа.

Upsee от Firefly  включва комбиниран комплект от колан, който се прикрепя към водещият възрастен и колан-жилетка, която обличена на детето с двигателни затруднения, му позволява, да стои изправено и да ходи с помощта на възрастния. Комплекта се състои от три части: колан за възрастния, прикрепен за бедрата, детски колан-жилетка и тандемни (общи) сандали. Детето се облича с колана-жилетка,  прикрепен, за колана на възрастния, а движението на долните му крайници, се подпомага от общите сандали, които се свързват с краката на водещият възрастен. 

Този начин на укрепване, освен че изключително много облекчава, цялото натоварване на водещият възрастен, породено от обикновено приведенета неудобна стойка, освобождава и ръцете му, което му позволява, да осигури допълнителна подкрепа на детето или да извършва и други дейности, докато го води или просто, го вертикализира.

Което освен всичко друго, удължава неколкократно времето, което може да се осигури, за "тренировка" на детето.

Upsee е изработен от издръжливи, дишащи и устойчиви на пране материи, така че и на деца, и на възрастните е осигурен не само комфортен и надежден, но и удобен за почистване продукт.

палец_1

Запознайте се с Деби - Изобретателя на Upsee !

„Когато синът ми беше на 2 години, лекарите ми казаха, че той не усеща са краката си и няма никакво съзнание за тях“, каза Деби Елнатан. Синът й Ротем се ражда в 32 седмица и семейството е съкрушено от диагнозата му - Церебрална Парализа.

Решена да даде на сина си Ротем възможно "най-нормален“ живот, Деби изобретява колана Upsee. Това позволява на сина й да се изправи, да ходи и да прегръща своите братя и сестри за първи път. Вижте, какво споделя Деби, за своето "пътешествие" в разработването на устройство за Ротем:

Родителите обаче трябва да знаят, че ходенето с Upsee не означава непременно, че детето ще развие способност, да стои самостоятелно или да ходи, предупреждава Деби.„Това не е терапия“, обяснява тя. „Не можем да гарантираме, че децата ще се научат да ходят, но това, което ще направи, е да стимулира тяхното любопитство, както при всяко друго дете.“ Освен това, ходенето със сбруята помага, за укрепване на мускулатурата на краката и гърба, което е изключително важно за децата, дори ако са с квадрипареза и да спомогне само за формиране на седеж, който може да осигури, по-свободно движение на ръцете. Тъй като контролът върху ръцете е от решаващо значение, за постигане на по-самостоятелен и независим живот.

Пред Express UK Деби споделя : „Сега Ротем е на 19г и въпреки че не ходи, той е пълен с любовта към живота, която идва от едно обикновено, пълноценно детство.“

Въздействие върху деца с церебрална парализа

Firefly Upsee подпомага родителите, да предоставят на децата си възможности за  приобщаване  и  мобилност  - позволявайки им да изживеят моменти, които може би не са имали без сбруята. Просто разгледайте тези вдъхновяващи истории:

Към оригиналния текст

Изабела Лакет върви по пътеката като истинска шаферка


Няма коментари:

Публикуване на коментар

ДЕТЕТО Е НЕВИННО МАЛКО ПТИЧЕ...

Детето е невинно малко птиче, ала не се страхува от високото. Знам колко много, много го обичаш! Попътен вятър ти в крилете му бъди! Задай п...