събота, 5 февруари 2022 г.

"Приказен свят" или мястото, където всичко е възможно❗

 


На 19 декември се проведе финалът на международния конкурс "Детска Евровизия". 

На него Бекнур Жанибекули и Алинур Хамзин представиха Казахстан с песента "Приказен свят", която експертите включиха още от самото начало в челната петица. 

 Според сценария Бекнур и Алинур играят ролите на братя.  Единия от тях иска да покаже на брат си приказния свят и да му помогне да повярва, че няма непреодолими препятствия.

 Айбек Молдабаев, ръководител на казахстанската делегация споделя малко повече за идеята на песента :

 - Бекнур и Алинур отиват в света на приказките, "Там ни очаква малка изненада, която доказва, че всичко е истинско! Трябва само, да вярваш❗", казва той на брат си. 💞

 Въпреки, голямата подкрепа, която получиха дори от известни изпълнители като казахстанския певец Димаш Кудайберген, който призова сънародниците си, да подкрепят Алинур и Бекнур на страницата си в Instagram, 11-годишния Алинур Хамзин и 8-годишния Бекнур Жанибекули, завършиха на осмо място със 121 точки,  в шоуто в което участваха 19 държави. 

Финалът, който се проведе в Париж, беше спечелен от арменската изпълнителка Малена, съобщава Liter.kz.

"- Бекнур обича да пее от съвсем малък. Дори когато още не говореше, а проговори едва на 3 години. Веднага след като проговори, всяка година се изявяваше в шоу в лагер за таланти в САЩ" , - разказва за CARAVAN. Kz Зауре БЕКТЕМИСОВА - майката на младия певец. - Тогава той самият искаше да запише песни и да ги пусне в YouTube. 

Видеата могат, да бъдат гледани на неговия канал „Beknur HandZero“, където можете ясно да видите неговия напредък. Бекнур сам избира песните и сам учи текста. "Не мислехме, че вокалите ще се превърнат в негова основна дейност. Той мечтае да бъде учен и да изобретява лекарства и ваксини. Сега му намерихме учител по вокал" , споделя още майката. 

Идеята за участие в Детска Евровизия дошла случайно. Идол на малкия певец е Данелия Тулешова и когато тя не заела първо място на Евровизия, дълго плакал. 

8 годишния изпълнител пее на четири езика и миналата година за пръв път се представя пред европейска публика. 

- "Той не изпитваше и грам срам. С всяко ръкопляскане той разцъфваше все повече и ние разбрахме, че това е негово.

И когато се прибрахме след представлението, прочетохме в новините за квалификационния кръг за Евровизия, чийто финал ще се проведе в Париж, решихме да опитаме.", споделя Зауре.


Бекнур е притежател на най-малката протеза в света и много я харесва,тъй като е достатъчно функционална, за използяане. "Разбира се, той иска да вдига повече неща, но ние нарочно я направихме така, че да не може да вдига тежки неща. Само леки играчки. Това е важно за гръбначния му стълб. Новината за тази протеза от LEGO се разнесе по целия свят. Направена е за нас от биоинженера Дейвид Агилар от Андора, който държи рекорда на Гинес за първата функционална протеза, изработена от LEGO – изобретението се нарича „Hand Solo“, разказва майката.

Бекнур е един от най-силните ученици в класа. Наскоро е навършил 9г, а вече е в 4 клас. Любимите му предмети са математика, география и изкуство. 

 Любимо занимание на момчето в вободното му време е, да проследява самолети и влакове чрез приложения. 

Бекнур владее английски език, знае френски, учи казахски и руски.

Сега семейството живеете в Страсбург, тъй като баща му е дипломат.

Източник

Няма коментари:

Публикуване на коментар

В НАВЕЧЕРИЕТО НА ВЪЗКРЕСЕНИЕ

сн. Internet С премъдрост Бог създаде ни от кал, за да сме тясно свързани с Земята.  Даде ни избор, свобода, но не морал...  Пожертва син, д...